Samen veerkrachtig!

image_pdfimage_print

NIEUWE SPREUKEN FLEUREN BASISSCHOOL PONTSTRAAT OP!

Fijne woordspelingen, deugddoende boodschappen en quotes om even bij stil te staan. Die instant glimlach bij onze leerlingen en collega’s… willen wij vandaag opnieuw. Vanaf 1 oktober duiken nieuwe spreuken in ons schoolbeeld op.

Het leven zoals we dat kennen, wordt dit jaar immers serieus op zijn kop gezet. Voor veel volwassenen en kinderen gaat dit gepaard met onzekerheid, angst of stress. Het coronavirus heeft bijgevolg niet alleen gevolgen voor onze fysieke gezondheid, maar heeft ook een grote impact op de geestelijke gezondheid. Om deze onzekerheid goed door te komen is de veerkracht van mensen cruciaal.

Samen Veerkrachtig

“Het taboe doorbreken, kan enkel als we er een wij-verhaal van maken”. ‘Samen Veerkrachtig’, het thema van de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid, verwijst naar het belang van een helpende hand, een bemoedigend schouderklopje. Veerkracht houdt in dat je ook ongeluk in je leven toelaat, dat je leert omgaan met tegenslagen. Met andere woorden: je mag gerust eens falen; een mooie gedachte om mee door het leven te gaan.

Scroll naar top