Infrastructuur

 • image00014_1
 • image00043_1
 • image00015_1
 • image00088_2
 • image00049
 • 78255996_1237185936477144_2025022645648490496_n
 • image00012

Klassen

De kleuterklassen zijn nieuwe gerenoveerde ruimtes waarin allerhande materiaal, meubilair maar ook voldoende bewegingsvrijheid is voor de kleuters om zich optimaal te kunnen ontwikkelen. Aan de klassen grenzen toiletten voor de kleuters. De peuterklas heeft bovendien een aparte verzorgingsruimte met douche.
Onze klassen in het lager zijn ruime lokalen met daarin hedendaags meubilair voor de kinderen. Elke klas is tevens uitgerust met een digibord.

Speelplaats

De kleuters en de leerlingen van de eerste graad hebben de mogelijkheid om apart te spelen op de kleuterspeelplaats, uitgerust met een groene speelheuvel, glijbaan, speeltuig, zandbak en constructiemateriaal.
Sinds 2020 beschikken we voor de leerlingen van de lagere school over een ruime vernieuwde speelplaats met kunstgras waarop de leerlingen kunnen voetballen, basketten, spelen met extra spelmateriaal uit de spelotheek, ravotten op de speeltuigen, …
Ook is er op beide speelplaatsen een overdekte ruimte waar de leerlingen kunnen uitrusten en schuilen bij regenweer.

Elke klas ‘Computerklas’

Onze school heeft drie laptopkarren en worden gebruikt door alle klassen. Tijdens de les kan elke leerling gebruik maken van een laptop.
Voor de lagere school koos onze scholengemeenschap voor een performant, duurzaam en volwaardig Windowstoestel. We kozen bewust voor éénzelfde toestel van het eerste tot het zesde leerjaar, dat als tablet en als laptop kan gebruikt worden. Hoe dit toestel ingezet wordt in de klas, zal uiteraard wel anders zijn per leerjaar.
ICT (Informatie en Communicatie Technologie) is een interessant didactisch middel. De leerlingen gebruiken het om zelfstandig te oefenen, te leren en hun ideeën creatief vorm te geven. Met behulp van ICT leren de leerlingen informatie opzoeken en gebruiken zij het om informatie voor te stellen en te communiceren.
Oefeningen en opdrachten kunnen aangepast worden aan het niveau van elke leerling. Zo kan elke leerling op zijn niveau werken.
Ook mediawijsheid komt aan bod. We geven de nodige aandacht aan het veilig werken met internet en leren de leerlingen kritisch te staan ten opzichte van dit medium.
Onze leerkrachten scholen zich voortdurend bij om de evolutie van het computergebruik op didactisch gebied bij te houden.

Sportaccomodatie

We beschikken over verschillende ruimtes waar sportactiviteiten door gaan

 • Eigen turnzaal met turntoestellen
 • Grote sportzaal
 • Sportzaal De Burcht
 • Eigen instructiezwembad in onze gebouw
 • Speelplaats met spelmateriaal, ruimte om te voetballen en te basketten
 • In de directe omgeving is er het Stadspark met sportstadion en het Begijnhof
Speelzaal

Hier kunnen onze leerlingen tijdens de ochtendopvang, middagpauze of avondopvang biljarten, tafeltennis spelen, schaken, een boek lezen, een gezelschapsspel spelen. Een deel van de speelzaal is ingericht als leeshoek, deze wordt tijdens de middag gebruikt voor leerlingen die willen lezen. Dit gebeurt steeds onder toezicht van een leerkracht.

Refter

Kleuter
Alle kinderen van de kleuterschool eten samen in de polyvalente ruimte, hetzij boterhammen met water/soep of een warme maaltijd.
Lager
In onze refter op de tweede verdieping eten de leerlingen hun boterhammen op. Men drinkt daarbij water of melk.
Indien u dit wenst kan uw kind ’s morgens een belegd broodje bestellen.
Warme maaltijden en boterhammen met soep worden door de leerlingen van de eerste graad in de polyalente ruimte gegeten. De leerlingen van de tweede en derde graad gaan naar de refter van de humaniora.

Zorgklassen

We beschikken over zorgklassen waar de leerlingen in kleine groepen in individueel kunnen werken. Er is een zorgruimte in het kleuterhuis en in de lagere school.

Muzoklas

Alle leerlingen komen tweewekelijks in de muzoklas kunstig werken! Het is een volledige creatief uitgeruste klas (met digibord) waarin alle domeinen van Muzo uitgebreid aan bod kunnen komen.

Polyvalente ruimte

In het kleuterhuis is er een polyvalente ruimte, met aanpalende keuken. De kleuters en de leerlingen uit de eerste graad (lager) eten er ’s middags. Gezien het mobiele meubilair, kan de ruimte makkelijk vrij gemaakt worden om er allerhande activiteiten te organiseren

Keuken – met eigen kok

Op onze school wordt gezondheidseducatie vanuit een brede invalshoek bekeken. Specifiek op het keukenterrein promoten we ook een gezonde eetstijl. De collegekeuken stelt het weekmenu samen op basis van de actieve voedingsdriehoek, met eigen karakteristieken en onder het motto “de beste keuken is de gevarieerde keuken met een evenwichtig aanbod”. Bij de maaltijden die we dagelijks in de refter serveren, leggen we drie accenten: een gevarieerd en evenwichtig aanbod van maaltijden en drank, een consequente smaakontwikkeling en eetcultuur, vrijheid en verantwoordelijkheid bij het tafelen

Feestzaal

Deze zaal biedt ruime mogelijkheden voor muziekuitvoeringen, filmlessen, toneelvoorstellingen, kerstmusical, “The Voice – Pontstraat 18”, “Pontstraat 18 got talent”…

Collegekerk

Op verschillende momenten in het schooljaar komen we hier samen met de leerlingen om te vieren, te danken, even stil te staan

Internaat

Vanaf de leeftijd van 10 jaar kunnen zowel jongens als meisjes naar het internaat.
Voor meer info kan je terecht op de website van het internaat.

Scroll naar boven