Officiële opening fietsparcours

image_pdfimage_print

Fietsveiligheid is voor ons heel belangrijk als centrumschool. We werkten al met een leerlijn hierrond maar we willen nog meer! 

We lanceerden de idee om een eigen parcours te bouwen waarop regelmatig kan geoefend worden tijdens het schooljaar. Het parcours werd gerealiseerd door de werkgroep mobiliteit van onze ouderraad en enkele handige ouders.  
In dit parcours zit de ‘Mont Ventoux’, de ‘Kwaremont‘’, een wipplank, ‘de trillende trappers’, ‘de hel van de Pontstraat’ en de ‘Celioberg’. Deze laatste vernoemen we naar een leerling die we verloren zijn in het verkeer in Aalst enkele jaren terug.  

Maar we gaan uiteraard nog verder dan dat… Zo breidden we ook ons fietsenpark uit: geschonken tweedehandsfietsen die we kunnen inzetten tijdens de lessen en activiteiten voor kinderen die zelf over geen fiets beschikken. 
 
Op maandag 18 september om 8u30 startte onze fietsweek met de officiële opening van het fietsparcours op de speelplaats. De schepen van Sport moedigde dit initiatief aan en de directeur knipte onder het toeziend oog van al onze leerlingen, schoolteam, ouders, de ouderraad en helpende handen, het lint door. Tevens het startschot voor een jarenlang project waarbij Fietsvaardigheid in de kijker staat! 

De sportieve en educatieve project kreeg ook heel wat persaandacht! Kijk en lees mee…

Fietsparcours op Sint-Jozefscollege als eerbetoon aan overleden Celio (11): “Voor meer fietsveiligheid” | Aalst | hln.be

Basisschool in Aalst eert verkeersslachtoffertje Celio met fietsparcours op school: “Gaat recht naar het hart” – TVOOST

Sint-Jozefscollege Aalst bouwt eigen parcours om fietsvaardigheid aan te leren, “we merken dat de fietsvaardigheid in een stadsschool vermindert”  | VRT NWS: nieuws

“Al die aandacht voor Celio is zeer emotioneel voor ons”: school opent fietsparcours en herdenkt daarmee leerling die in verkeer overleed (Aalst) | Het Nieuwsblad

Scroll naar boven