Geniet van een welverdiend pensioen Johan Van Nieuwenborgh!

image_pdfimage_print

Bijna 50 jaar lang stapte de heer Van Nieuwenborgh elke schooldag het Sint-Jozefscollege binnen, eerst als student in de humaniora, daarna als onderwijzer in de lagere school Pontstraat.

Hij heeft zowel lesgegeven in het 1e, 3e, 5e en 6e leerjaar. Het langst in het 5e leerjaar; eerst met de heren Bracke en Deraedt, daarna met pas afgestudeerde leerkrachten die hij begeleidde en inspireerde.

Hij was de trekker van de extra-muros-activiteiten. Hij liet de leerlingen kennismaken met Doel en de Antwerpse haven, Brussel stad, de VRT, het parlement, de boekenbeurs. Maar ook de plaatselijke omgeving en geschiedenis, evenals de actualiteit kwamen in het 5e aan bod. Denken we maar aan de gordel om Aalst, de lessen rond priester Daens of het dagelijkse luistermoment naar het nieuwsbericht van 09.00 u.

De laatste jaren was de heer Van Nieuwenborgh teamteacher in de derde graad. In elke klas ondersteunde hij leerlingen en leerkrachten voor wiskunde en Nederlands. Maar hij was toen vooral ‘meester-professor’. Hij liet, als STEM-leerkracht, de leerlingen experimenteren en kennismaken met techniek.

Met pijn in het hart hebben alle collega’s vrijdagmiddag 26 februari tijdens een rouwmaaltijd (uiteraard coronaproof) afscheid genomen van de heer Van Nieuwenborgh. ’s Namiddags wuifden alle leerlingen ‘in een meester Johans outfit’ (als wielrenner, modieuze man, kapitein of professor) meneer Van Nieuwenborgh uit. We wensen hem een welverdiende pensioentijd toe.

Scroll naar top