image_pdfimage_print

Kleuter
De kleine kerstboom

Titel: De kleine kerstboom
Auteur: Ruth Wielockx 
Uitgeverij: Clavis
Kostprijs: 15,95 euro

Vandaag is een speciale dag. Een heel jaar lang heeft Kleine Boom naar deze dag uitgekeken. ‘Misschien word ik dit jaar wel een echte kerstboom!’ zegt hij opgewonden. Het is bijna Kerstmis. Vol ongeduld wacht een groepje bomen tot de kerstbomenverkoper hen komt halen. In welke woonkamer zullen ze terechtkomen? En welke pakjes zullen er op kerstavond aan hun voet liggen? Over één ding zijn de bomen het eens: hun lieve vriend Kleine Boom is dit jaar nog te klein om kerstboom te zijn. Hebben ze gelijk?


Lager
Boek van de maand december: “Een jongen met de naam Kerstmis”

Titel: Een jongen met de naam Kerstmis
Auteur: Matt Haig
Illustrator: Chris Mould
Uitgeverij : Moon
Richtprijs: 12.50 euro
Leeftijd: vanaf 8 jaar

Nikolas woont met zijn vader in Finland, waar ze het niet al te ruim hebben. Wanneer Nikolas’ vader de kans krijgt om veel geld te verdienen, neemt hij die meteen aan. Hij gaat op reis naar het noorden om te helpen bewijzen dat Elfhelm, het legendarische elfendorp, echt bestaat en laat Nikolas achter bij de kwaadaardige, kinderhatende tante Carlotta. Het duurt niet lang voor Nikolas het niet meer uithoudt en op zoek gaat naar zijn vader.

Als je één van die mensen bent die gelooft dat sommige dingen onmogelijk zijn, moet je dit boek nu wegleggen. Dan is het niks voor jou. Want dit boek staat vol met onmogelijke dingen.

Nog steeds aan het lezen? Mooi, laten we dan beginnen….


Lager
Boek van de maand januari: “De tandenslager”

Titel: De tandenslager
Auteur: Ruth Verstraeten
Illustrator: Annelies Vandenbosch
Uitgeverij:  Standaard Uitgeverij
Leeftijd: 7 -12 jaar

Kaat is een echte Durf-Al-Kampioen. Ze droomt ervan om stuntpiloot te worden en drijft haar ouders stilaan tot waanzin met haar roekeloze stoten. Maar hoewel ze nergens bang voor is, is er één GROOT probleem… Kaat heeft een gaatje in haar tand en durft niet naar de tandarts, want een tandarts… dat is een slager, met een boor! Een botte beul verkleed als dokter met een grijns van oor tot oor!  

Het nieuwe verhaal in de rijmreeks van Tante Teefje en De kindervleesfabriek is andermaal een hilarische rit door een fantasierijk kinderbrein! De woorden denderen dansend door het boek en de prachtige prenten van Annelies Vandenbosch brengen het hele verhaal helemaal tot leven. Rijk- en (voor)leespret gegarandeerd, voor jong én oud!Scroll naar top