Vakantiewens!

image_pdfimage_print

Lieve kinderen,
Beste leerlingen,

Na een overdosis aan coronacijfers in nieuwsberichten, waren we op 1 september klaar voor een écht schooljaar waarin we zelf opnieuw met getallen en letters aan de slag konden. De poster -uitnodigend blinkend aan de ingang van de school- met het jaarthema “Verrassend vreugdevol” was een understatement van de verwachtingen die we allemaal koesterden.

Nu we terugblikken op de afgelopen 10 maanden, kunnen we stellen dat we verrast zijn, niet altijd in de meest vreugdevolle zin van het woord. Toch ook verwonderd, over de vele -vaak kleine- gelukjes die we hebben mogen ervaren en des te meer koesteren!

De wenskaarten met de ondertussen gekende slagzin lagen al klaar om, vergezeld met een dankbare knipoog, uitgedeeld te worden tijdens de uittocht van 30 juni.  De manier waarop we het schooljaar echter hebben moeten afsluiten, zorgt voor een wrange nasmaak bij de ‘Verrassend vreugdevolle’ vakantiewens. Vele gezinnen zitten immers in quarantaine; klasgenoten, juffen en meesters zijn ziek… Maar hoe meer we bij het jaarthema stil staan, hoe groter de waaier aan invullingen van de slogan blijkt. Verwondering vinden we misschien wel in het zorg dragen voor elkaar; in genieten van de tijd, van de tuin, van het bos of van het strand. Wie weet in de verveling, zodat we op zoek gaan naar wat we nog niet kennen. Een knuffel, een schouderklopje, een vriendelijk woord, een vriend of vriendin om samen te spelen of geheimen te delen. ‘De kracht van verbinden’ is hierbij ongetwijfeld een ongezien werkzaam medicijn.

Misschien niet zo toevallig het thema voor het komende schooljaar.

We wensen iedereen een deugddoende vakantie toe!

Scroll naar top