Doe mee met de kinder- en jeugdjury!

image_pdfimage_print

Ben je tussen 10 en 12 jaar oud en gaat lezen niet altijd even vlot? Daar is helemaal niks mis mee. Wij van de Leesclub voor meer leesplezier willen je heel graag helpen. Om de 4 à 5 weken komen we samen. Je krijgt iedere keer een boek én het bijhorende luisterboek mee naar huis. Zo kan je het verhaal op je eigen tempo lezen én beluisteren. Ons bekendste lid staat al te popelen om eraan te beginnen: Do Van Ranst schreef massa’s kinderboeken en sleepte daarmee tal van prijzen in de wacht. Do vindt deze leesclub zo cool dat hij opnieuw het peterschap op zich neemt en komt zeker een paar keer langs.

Voor doorwinterde leesbeesten (of zij die het willen worden) hebben we de Kinder- en Jeugdjury. Om de paar weken kom je samen met leeftijdsgenoten (verdeeld in 6 groepen) en duik je in de acht genomineerde verhalen. Jouw oordeel is goud waard want jury’s in heel Vlaanderen verkiezen samen het beste boek van het seizoen. Dit jaar vormen we zelfs een groepje met kinderen uit de 2de en 3de kleuterklas. Voor hen worden de mooiste verhalen in groep voorgelezen, nadien volgt steeds een leuke verwerkingsactiviteit. Er zijn groepen tot het 4de secundair.

Dit jaar kunnen we trouwens een echte primeur aanbieden. ‘Iedereen Leest’ nodigde ons uit om deel te nemen aan hun nieuwe pilootproject en leesgroep 7 voor jongeren tussen 16 en 18 jaar op te starten. Natuurlijk doen we hier heel graag aan mee!

Hoe werkt het voor leesgroep 7?

•             Het KJV-seizoen loopt van eind september tot eind april.

•             Je leest 5 uitgekozen boeken. Wij stellen deze boeken ter beschikking.

•             In een schrift mag je zelf de boeken beoordelen.

•             Je groepje komt om de 4 à 5 weken samen met de begeleid(st)er om de boeken te
               bespreken. 
Op de startvergadering in september ontvang je de data van alle
               bijeenkomsten.
               Dit is telkens op een vrijdag tussen 16.45 uur en 17.30 uur in een lokaal in Utopia.

Op het einde van het seizoen, wel, dan sluiten we af met een spetterend slotfeest!

Inschrijven kan, uiterlijk tot vrijdag 11 september, via een mailtje met je naam, geboortedatum, adres, mailadres van je ouders en jezelf, je leerjaar (2020-2021) en je school naar info@utopia-aalst.be  

Scroll naar top