Coronamaatregelen vanaf 6 december 2021

image_pdfimage_print

Het Overlegcomité heeft voor de derde keer in drie weken tijd extra coronamaatregelen genomen.

· Kinderen moeten voortaan vanaf zes jaar al een mondmasker dragen: op school, maar ook op alle andere plekken waar het mondmasker verplicht is. Concreet betekent dit op school dat alle leerlingen uit de lagere school verplicht mondmaskers dragen. Als men neerzit, afstand kan bewaren en er voldoende verluchting is, hoeft een mondmasker niet gedragen te worden. Ook op de speelplaats en tijdens LO-lessen draagt men geen mondmasker. Zorg er voor dat uw zoon/dochter ook steeds een reserve mondmasker in de boekentas heeft.

·De kerstvakantie start al op 18 december, een week vroeger dan gepland. De lessen vangen opnieuw aan op maandag 10 januari 2022. Deze maatregel brengt de syntheseproeven in de derde graad niet in het gedrang. De online oudercontacten voor de derde graad worden gespreid. De leerkrachten zullen hierover meer informatie geven. De kerstrapporten worden aan al onze leerlingen meegegeven op 14 januari 2022.

· Een klas zal sneller in quarantaine moeten gaan. Dat zal gebeuren vanaf twee besmettingen per klas .Het is heel belangrijk dat de directie goed op de hoogte wordt gehouden van elke besmetting. Kinderen met symptomen blijven thuis.

Scroll naar boven